Peste 4 mii de tablete pentru elevii caransebeșeni, din fonduri europene
Consiliul Local a aprobat proiectul care vizează achiziționarea de echipamente IT pentru elevi în contextul pandemiei de Sars-CoV-2, acesta fiind depus zilele trecute pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC)! Proiectul are o valoare totală de 9,69 milioane de lei, din care municipalitatea suportă puțin peste 300 de mii de lei, și este destinat elevilor și cadrelor didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”.
Păsat îl face viceprimar pe Pasere
Într-o ședință de îndată convocată de primarul Felix Borcean, Bebe Pasere (PRO România) a fost desemnat viceprimar, cu cele 10 voturi ale „Grupului 10”, așa cum se intitulează noua majoritate din Consiliul Local Caransebeș. Vorbim aici de 6 consilieri PSD, 3 de la PRO România și PMP-istul Aurel Păsat, cel care a trecut rapid peste problemele de sănătate invocate în ședința de vineri la care nu a fost prezent! Și azi ședința era să se desfășoare cu un om în minus, Andra Pleșa ajungând mai târziu, ceea ce i-a făcut pe liberali să ceară o pauză de consultări, acordată cu generozitate de noua majoritate. La vot, așa cum spuneam, Aurel Păsat a înclinat balanța, astfel că Bebe Pasere devine noul viceprimar al Caransebeșului. „Mulțumesc tuturor, celor care au avut încredere în mine, echipei mele, vreau să vă promit că voi face tot ce-mi stă în putință să schimbăm ceva în Caransebeș. Am venit cu dorință de muncă, cu dorință de a schimba ceva în bine”, a spus noul adjunct al lui Felix Borcean. Edilul a salutat alegerea lui Pasere și a explicat că a convocat ședința la aceeași oră cu cea de la Consiliul Județean pentru că nu negociază decât pentru Caransebeș, nefiind interesat de situația politică din alte localități, unde se puteau face alianțe PNL-PMP: „Bebe Pasere a fost încă din seara alegerilor prima propunere pe care ne-am dorit-o cu toții, înainte de toate transferurile de senatori, ceea ce ne-a încurcat puțin socotelile. Au fost și propuneri din tabăra social-democrată, însă le-am transmis foarte clar că nu e cazul să fim dezbinați. Victoria e a tuturor, nu ne mai gândim la partide, până la urmă și PRO România e un PSD mai mic, dar local contează doar grupurile de oameni care se coalizează pentru un anumit scop”.
Borcean: Am jurat pentru Caransebeș și nu pentru un partid sau lider de partid!
Asta a spus astăzi, după depunerea jurământului, vechiul și noul primar al Caransebeșului, Felix Borcean, la ceremonia de învestire. Tot astăzi, 13 din cei 19 membri ai noului Consiliu Local au depus și ei jurământul de învestire, preluându-și mandatele de aleși locali!O formula incompletă, pentru că mai trebuie validați șase supleanți de pe lista PNL, care-i vor înlocui pe liberalii care au renunțat la mandatul de consilier local. De altfel, formula incompletă l-a și determinat pe Felix Borcean să facă un spirit de glumă și să spună că ar trebui ca noul legislativ să funcționeze doar cu 13 aleși, asta din cauza pandemiei.
Caransebeşul se schimbă la faţă noaptea
O parte a consilierilor locali caransebeşeni s-au reunit miercuri, 19 august, în şedinţă de îndată, ei aprobând rectificarea bugetară ca urmare a primirii, de la Consiliul judeţean, a unor sume pentru utilajele afectate în perioada inundaţiilor. „În centrul acestei şedinţe au stat de fapt proiectul, indicatorii şi documentaţia tehnico-economică privind extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat stradal, pentru că ni se cerea acest lucru de către reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. Proiectul, care este în valoare de 13,5 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro, din care Primăria va plăti o cofinanţare de 450.000 de lei, va schimba faţa de noapte a oraşului Caransebeş în următoarea perioadă”, a spus primarul Felix Borcean.
Platforme subterane de colectare a gunoiului, în Pipirig
Joi, 20 august, s-a făcut recepţia primelor două platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere din cartierul caransebeşean Pipirig, ele fiind amplasate pe Aleea Sportivilor şi pe Str. Pavel Chinezu, de faţă fiind reprezentanţi ai administraţiei locale, ai constructorului şi ai SC Transal Urbis SRL, societatea de salubritate care le va administra. Fiecare platformă este compusă din două părţi mobile, care se ridică hidraulic, printr-un furtun ataşat la un autocompactor al SC Transal Urbis, pe fiecare existând câte patru containere cu o capacitate de 1,1 metri cubi, ne-a informat directorul societăţii, Ovidiu Chimigeriu.
Vine gazul și în Valea Cenchii! În 2021!
S-a terminat cu partea birocratică, iar acum nu mai e nevoie decât de fondurile necesare pentru ca sute de familii din trei cartiere ale Caransebeșului să intre în rândul lumii la capitolul gaze naturale! Zilele trecute, primarul Felix Borcean, căruia între timp Prefectura i-a încetat mandatul, anunța că a semnat autorizația de construcție privind extinderea rețelei de gaz în cele trei cartiere ale municipiului, vorbim de Valea Cenchii, Teiuș și Gară. Din păcate, pentru anul acesta nu mai sunt bani în buget pentru o investiție de o asemenea anvergură, așa că lucrările efective vor începe anul viitor, cu bani din bugetul local pe 2021.
Bugetul Caransebeşului, rectificat pentru Spitalul municipal
În şedinţa extraordinară de joi, 9 iulie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii, anexă la bugetul local pe anul în curs.
Au început lucrările la Vila Popov
Primăria Caransebeș a emis Ordinul de începere a lucrărilor la Vila Popov din cartierul Teiuş și a predat amplasamentul către firma din Timișoara care va reabilita imobilul. La final, în iulie 2022, vila se va transforma într-un Centru de zi pentru persoanele vârstnice, grație unui proiect european al Primăriei Caransebeș, în valoare de peste 5,2 milioane lei, fără TVA.
Caransebeşul şi-a deschis ştrandul
Sâmbătă, 11 iulie, la Caransebeş s-a redeschis ştrandul din cartierul Teiuș. Ca urmare a noilor reglementări privind Starea de alertă, în ștrand este permis accesul pentru maximum 150 de persoane. Tarifele de intrare rămân neschimbate, respectiv 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți. Sunt funcționale două din cele trei bazine, cel pentru copii și cel mijlociu. Ştrandul funcţionează cu respectarea condițiilor de distanțare, astfel încât fiecărei persoane îi revine o suprafață de 12 metri pătrați, iar şezlongurile sunt montate la distanțe suficient de confortabile.
Bani europeni la Caransebeș
Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat vineri un nou contract de finanțare europeană în valoare de aproape 3 milioane de lei. E vorba de un proiect ce propune noi măsuri de simplificare a procedurilor administrative și de reducere a birocrației pentru cetățenii municipiului Caransebeș!
C.D. Loga va avea faţă nouă în toamnă!
Fațada uneia dintre cele mai emblematice clădiri din Caransebeș, Colegiul Național „C.D. Loga”, este reabilitată în proporție de 40 la sută, spune primarul municipiului, Felix Borcean!Lucrările au început încă din vara trecută, au continuat și în acest an și constă în repararea bosajelor, curăţarea pietrelor din soclu, repararea tencuielilor şi ancadramentelor, dar şi refacerea elementelor florale şi a chipurilor umane de pe faţadă.„Fațada de la Pedagogic este finalizată, din ce am observat eu, în proporție de 40 la sută, au intrat pe strada C.D. Loga, în mare parte există postamentul care mai trebuie făcut, se lucrează, nu știu cum nu se lucrează dar se tot dă jos vechea fațadă și se finalizează. Chiar în aceste zile am discutat cu directorul cel mare al firmei de construcții despre plata unei facturi pe care i-am și achitat-o, deci noi suntem cu plata la zi, sper să avem același feedback și din partea lor. Din ceea ce am văzut eu, arată foarte bine partea care a fost executată până în prezent”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.
Noi achizitii de carte la Biblioteca Municipala
În ultima perioada Biblioteca Municipală „Mihail Haliciˮ şi-a îmbogăţit fondul de carte cu 191 de volume noi în valoare de 5.000 lei. În primul rând ne-am concentrat atenţia asupra cărţilor care fac obiectul concursului „Bătălia cărţilorˮ concurs a cărui finală am decalat-o pentru luna martie a anului 2021. Astfel, pentru cele două secţiuni ale concursului, am achiziţionat următoarele cărţi: Secţiunea copii (11-13 ani): Christina Baker Kline – Fetiţa din trenul orfanilorSara Pennypacker – PaxPam Munoz Ryan – Trandafirii din MexicTrenton Lee Stewart – Păstrătorii secretuluiMassimo Vacchetta – 25 de grame de fericire: Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţaPhilip Kerr – Friedrich, marele detectivCao Wenxuan – Bronz şi Floarea-SoareluiKelly Barnhill – Fata care a băut lunaKatherine Rundell – Pe acoperişurile ParisuluiJennifer A. Nielsen – Noaptea despărţirii.Secţiunea adolescenţi (14-18): Sanda Nicola – Carte de identitateLisa Wingate – Înainte să fim ai voştriCath Crowley – Cuvinte în albastru intensEmily Barr – Singura amintire a Florei BanksRachael Lippincott – La cinci paşi de tineJoshua Slocum – Navigând singur în jurul lumiiIsabel Allende – Oraşul fiarelorKrystal Sutherland – Inimi chimice
BANI EUROPENI PENTRU SPITAL
Spitalele suport Covid, cum este și cel din Caransebeș, pot achiziționa echipamente medicale și de protecție, cheltuielile urmând a fi decontate ulterior, inclusiv pentru achizițiile efectuate începând cu data de 1 februarie 2020.
TMD FRICTION - DONAȚIE PENTRU POLIȚIA LOCALĂ CARANSEBEȘ
„Am semnat un contract de sponsorizare cu TMD Friction, care a donat special pentru Poliția Locală 3.000 de măști chirurgicale. Dumnealor au făcut astfel de donații și pentru alte instituții, și pentru spitalul din Caransebeș, și pentru Direcția de Sănătate Publică, au avut mai multe astfel de acțiuni, am semnat împreună cu directorul Andrew Turner
În câteva minute, Covid-19 a mai luat 1,4 milioane din bugetul Caransebeșului
Reunit într-o ședință de îndată, Consiliul Local a aprobat o nouă rectificare bugetară, toate sumele fiind destinate spitalului și cadrelor medicale! Astfel, la solicitarea managerului Adrian Cican, au fost alocate 170.000 de lei pentru cumpărarea de paturi, saltele, noptiere, suporturi pentru perfuzii și mobilier medical pentru mărirea capacității secțiilor implicate în pandemia Covid-19 din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. De asemenea, 40.000 de lei se vor duce către lucrări de reparații a pardoselii vechi din 1970 la secția de Medicină Internă de la etajul al doilea al spitalului, care va fi o secție suport pentru cea de ATI.
Hotararea nr. 9 a Comiitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin
Hotararea nr. 9 a Comiitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin
COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ, HOTĂRÂREA NR.6 DIN 19.03.2020
În baza prevederilor OUG nr.1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, OUG nr.21/2004, privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările ulterioare, Decretului 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Ordonanței Militare 1/2020 emisă de Ministrul Afacerilor Interne, privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri.COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ HOTĂRĂȘTE:Art.1. Verificarea aplicării prevederilor art.9 din Ordonanța Militară nr.1/17.03.2020 se va face de către Poliția municipiului Caransebeș, Poliția Locală Caransebeș și Compartimentul Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș. Art.2. Organizarea de patrule mixte de către Poliția Locală Caransebeș, Detașamentul de Jandarmi Caransebeș și Poliția municipiului Caransebeș, în zonele aglomerate.
Măsuri speciale de protecție contra coronavirusului și la Caransebeș
În această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat mai multe măsuri în ce privește prevenirea infectării populației cu COVID-19. Au fost vizate locurile de carantină, Piața Gugulanilor, manifestările publice sau activitatea Primăriei.„S-au găsit noi locuri pentru carantinarea persoanelor care tranzitează sau locuiesc în zona municipiului Caransebeș, nu vă ofer detalii, vă spun doar faptul că vor fi disponibile foarte curând circa 40 de locuri de carantinare, pentru una sau două persoane în cameră cu baie, sunt condiții superioare față de cea pe care o deținem în prezent. Legat de Piața Agroalimentară, am dispus închiderea sectorului second-hand și a celui de cereale. De asemenea, pentru Primăria Caransebeș, am dispus sistarea audiențelor, tot legat de activitatea de Relații cu publicul am dispus restricționarea accesului, adică un acces ordonat, cum ar fi și normal, adică nu mai mult de două persoane în același timp la Registratură, mai mult de una sau două persoane în alte birouri unde e nevoie de relații cu publicul. Și la Taxe și Impozite am decis să nu fie prezente la cele trei ghișee mai mult de două persoane concomitent în interior”, a precizat primarul Felix Borcean, într-o conferință de presă la care au mai participat șeful Poliției Locale, Florin Bojin și șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, Erick Schragner.
S-a aprobat reţeaua şcolară la Caransebeş
În ultima şedinţă de lucru, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular pentru anul şcolar 2020-2021, în Caransebeş. Conform actului normativ, aceasta se prezintă astfel: Colegiul Naţional „C.D. Loga”, Colegiul Naţional „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal”, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 (cu structurile arondate Grădiniţa PN 3/Pre, Grădiniţa PN 8/Pre, Grădiniţa PN/Pre Jupa, Grădiniţa PP 1, Grădiniţa PN 1 „Sfânta Filofteia”/Pr
Comisia de Sistematizare Rutieră vine cu reguli noi pentru caransebeşeni
Comisia de Sistematizare Rutieră a municipiului Caransebeș s-a întrunit recent la sediul Primăriei, pentru a soluționa o serie de solicitări venite din partea cetăţenilor. Astfel, ca urmare a unei petiţii semnate de 20 de locuitori ai municipiului, care au cerut ca pe străzile Pipirigul Mare, Bradului și Plopului să se ia măsuri pentru restricționarea vitezei de circulație, având în vedere faptul că se circulă cu viteze mari în acea zonă, în urma dezbaterilor s-a luat hotărârea ca pe aceste artere rutiere să se monteze indicatoare de restricție a vitezei la 30 km/h și, în plus, această restricție să se extindă și pe Aleea Sportivilor și Str. Rapsodiei.
„Concert literar” la patru mâini, la Caransebeş
Sâmbătă, 15 februarie, Galeria de Artă „Corneliu Baba” din Caransebeş a găzduit o lansare de carte inedită, şi totodată de înaltă ţinută artistică, fiind vorba de un număr de patru volume, semnate de doi autori – „Monografia muzicală a Caransebeşului” şi „Coruri fără frontiere”, aparţinând prof. dr. Dumitru Jompan, şi „Nouă decenii într-un roman” şi „Pe un fir al destinului”, de Romulus Pîrvu. Amfitrionul manifestării, Ioan Cojocariu, managerul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş, a destăinuit numeroşilor participanţi la eveniment că acţiunea fusese gândită iniţial pentru a se desfăşura în toamna anului trecut, de atunci ea fiind amânată în câteva rânduri, din diverse motive. „Sunt bucuros că cei doi autori au convenit să facă această lansare împreună, deoarece, de obicei, apare orgoliul scriitoricesc, datorită căruia e greu să-i «lipeşti». Le-am spus că e vorba despre o căruţă frumoasă cu flori, pe care o tragem împreună, şi au căzut de acord. Este, dacă vreţi, şi un efort de familie aici, al unei familii extinse, care suntem noi, cei prezenţi şi care ne cunoaştem bine, şi celelalte familii, ale autorilor Romulus Pîrvu, fiindcă despre asta e vorba în volumele lui, iar în cele ale lui Dumitru Jompan, de doamna Lia, care este prezentă în fiecare pagină, dacă pot spune aşa”.
Taxele şi impozitele, majorate doar cu rata inflaţiei
Aşezaţi, în premieră, în sală, în loc să stea în jurul mesei din Aula „1 Decembrie 1918”, deoarece numai ce fuseseră colindaţi de Crăciun, consilierii locali caransebeşeni s-au reunit miercuri, 18 decembrie, în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând o serie de proiecte de hotărâre importante pentru cetăţenii şi viaţa administrativă a oraşului. Printre acestea s-au numărat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local și a listei de investiții pe anul 2019, cel privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al SC POL-COM Caransebeş SRL, precum şi stabilirea impozitelor și taxelor locale în municipiul Caransebeș și satul aparținător Jupa, pentru anul 2020, care au fost majorate cu 4,6 la sută, procent ce reprezintă rata inflaţiei.
Volei de 24 de karate la Caransebeş
Sărbătorile de iarnă ale anului 2019 au fost prilej pentru fostele glorii ale voleiului caransebeşean de a se întâlni, în 27 decembrie, în Sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar din municipiu. Au răspuns la apelul lansat de organizatori 40 de foşti sportivi ai Generaţiei de Aur, masculin şi feminin, care au antrenat sau activat la cluburile din perioada cea mai înfloritoare a voleiului caransebeşean. „Acest oraş a fost mereu un izvor de talente pentru mişcarea voleibalistică din România. E suficient să amintesc doar că oraşul a fost singura localitate din ţară, în afară de Bucureşti, care a avut două echipe, una de fete şi una de băieţi, care au activat în Divizia A. Mi-aş dori ca voleiul caransebeşean să dea noi talente care să ajute la ridicarea acestui sport atât de iubit, în Banatul Montan”, ne-a spus fostul jucător şi antrenor Petru Motoş.
Caransebeșul a pășit în Noul An
Cele minus 5 grade de afară nu i-au împiedicat pe caransebeșeni să treacă în 2020 în aer liber, privind focul de artificii pregătit de municipalitate. Peste 500 de oameni au asistat la spectacolul oferit de Cally Rocs, Ester Peony și formația Olanii, înfofoliți bine și cu șampaniile aferente la ei.Chiar înainte de miezul nopții, primarul Felix Borcean, însoțit de câțiva consilieri locali, le-a urat gugulanilor „să aibă parte de bucurii, liniște și un an mai bun”, iar mai mulți copii au făcut numărătoarea inversă a secundelor până la intrarea în Noul An.
Gură de oxigen pentru spitalul din Caransebeș
Sfârșitul de an începe să aducă și lucruri bune la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC). Numai în această săptămână s-au semnat finanțările pentru mai multe investiții private, după cum ne-a informat managerul unității, Adrian Cican. Este vorba de stația de oxigen, de aparatură medicală, dar și de alte investiții în bunul mers al activității SMUC, iar veștile pozitive nu se opresc aici. „Avem 48 de ore de când s-au semnat niște finanțări private. S-a parafat construcția și montarea unei stații de oxigen medical în valoare de 283.000 euro, finanțare a unei firme germane, care are ca termen limită de punere în funcțiune 1 februarie 2020. Al doilea contract semnat e pentru secțiile de Medicină Internă, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, în valoare de 80 de mii de euro, însemnând două ecografe, unul cu patru sonde, celălat cu trei sonde,
BUCURII DE MOȘ NICOLAE
Peste 200 de copii din Caransebeș, de la Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare și Centrul de zi “Sf. Stelian”, Centrul de zi “Sfântul Ierarh Nicolae” şi Centrul de educaţie şi îngrijire “Sfântul Vasile cel Mare”, au primit daruri de Moș Nicolae de la primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac, copiii răsplătindu-i în schimb cu colinde.
Net gratuit în 11 locuri publice din Caransebeş
Gugulanii pot sta pe net gratis în diverse zone ale municipiului. Mai multe spații publice beneficiază de ieri, 5 decembrie, de internet gratuit, prin programul WiFi4EU, o finanţare nerambursabilă de 15 mii de euro, obținută de Primăria Caransebeș. În ultimele săptămâni au fost realizate punctele de acces, ceea ce înseamnă că cei care vor ajunge în locațiile respective vor putea avea în orice moment internet fără să-i coste nimic. Cum? Foarte simplu, doar prin selectarea din lista rețelelor WI-FI disponibile pe cea cu numele WiFi4EU.
De Ziua Națională, la Caransebeș s-a cerut unitate!
CARANSEBEȘ – Fie că a fost vorba de episcopul Caransebeșului, fie de președintele Consiliului Județean sau de primarul Caransebeșului, unitate a fost ideea pe care aceștia și-au clădit alocuțiunile rostite în fața sutelor de caransebeșeni care au venit cu mic, cu mare, să sărbătorească Ziua Națională în centrul municipiului. Totul, pe un soare cu dinți și un fundal de cântece patriotice. N-au lipsit militarii, jandarmii și pompierii, dar nici un pluton de soldați timișoreni îmbrăcați în uniforme din primul război mondial, care a reconstituit intrarea trupelor românești în Banat, acum 100 de ani. Mai mult, spre bucuria asistenței, s-a făcut auzită și o salvă de tun, care a răsunat în tot Caransebeșul, același tun care la Reșița a fost mai… silențios. Un moment emoționant a fost acela când plutonul Asociației de Tradiții Militare „Eugeniu de Savoya” Timișoara a rostit rugăciunea pe care o spuneau soldații români înainte de a pleca pe front.
La Caransebeş, „Bătălia Cărţilor” s-a lăsat cu… trotinete electrice
Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş, care, la fel ca şi la ediţia de anul trecut a manifestării, a fost arhiplină, a găzduit concursul intitulat generic „Bătălia Cărţilor”. Activitatea, organizată de Primăria Caransebeş, Biblioteca Municipală „Mihail Halici” şi Casa de Cultură „George Suru”, s-a derulat în perioada martie-octombrie, pe două categorii de vârstă, respectiv 11-13 ani (copii) şi 14-18 ani (adolescenţi). În această perioadă, participanţii au avut obligaţia să citească zece cărţi propuse de Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România şi să întocmească fişe de lectură la aceste cărţi.
MAI dislocă la Caransebeş două elicoptere SMURD
În acest sens, Consiliul Judeţean şi-a dat acordul pentru transmiterea unor terenuri şi clădiri din domeniul public al judeţului, în domeniul public al statului şi în administrarea MAI Pe scurt, respectivele imobile ce compun Unitatea Specială de Aviaţie de la Caransebeş sunt şi acum în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, mai exact a Inspectoratului General de Aviaţie (IGA). Însă IGA derulează acum un program de achiziţie de aeronave, pe fonduri nerambursabile, mai exact 12, dintre care şase elicoptere grele şi şase uşoare, şi are nevoie ca obiectivele de la Caransebeş să le aibă şi în proprietate, nu doar în administrare.